Retro Porcelæn & Kongelig Porcelæn

Billede: canva.com

Hos Retroland er vi vilde med porcelæn og især de farvestrålende glasurer på den keramiske produktion. Porcelæn har en lang historie, hvor man i Kina var mange år forud Europa, når det kom til at fremstille især det smukke blå-hvide porcelæn, som mange jagter på loppemarkederne i dag.

Vi kom dog godt efter det i Danmark, hvor Den Kongelige Porcelænsfabrik blev grundlagt helt tilbage i 1775, og det er det, som vi kender som Royal Copenhagen den dag i dag.

Kongelig Porcelæn

Skal du ud at finde kongelig porcelæn på nogle af sommerens utallige loppemarkeder? Så kunne det være en god idé at overveje, om man skal kigge efter nogle gemte og glemte skatte, når det kommer til kongelig retro porcelæn.

Det er dog efterhånden gået op for de fleste loppe-gængere, at man kan tage en god pris for gammelt porcelæn. Der er dog stadig en masse skjulte skatte, hvor du eksempelvis kan finde Royal Copenhagen til en god pris.


Vi har samlet nogle artikler til loppemarkeder, som du bør tjekke ud, hvis du enten søger gode tips eller gode steder at lede efter nyt retro porcelæn.

Vi holder løbende et øje på, hvor man kan finde retro porcelæn, og hold fast! Vi er altid på udkig efter nye loppemarkeder i Danmark, men der er ingen grænser. Vi kan finde på at undersøge alt fra danske til franske loppemarkeder og meget meget mere.

Hvis du vil have en retro borddækning, når du får gæster over, så er porcelæn simpelthen vejen frem. Former og dekorationer på porcelæn kan gemme på dybe historier, hvor der ofte er et grundigt håndværk, som ligger bag, som man ikke skal tage for givet.

Vi håber, at du får held med at finde noget smart retro porcelæn på sommerens mange loppemarkeder. Tak fordi du læste med.

Vi skal også sende et stort tak til Illums Bolighus, der via støtte har gjort, at vi kunne udgive denne artikel. Hvis du ikke er til loppemarkeder, men foretrækker et helt nyt stel, kan du blandt andet finde Royal Copenhagen Hvid Elements på deres online butik.

Retro - når det alligevel er lidt smart Retro, antik eller vintage. Har du det…
Læs mere
Loppemarkeder er og bliver populære. Jagten på den gode handel er altid i højsæd…
Læs mere
I Danmark er vi glade for loppemarkeder, der giver gode muligheder for at få ryd…
Læs mere
De fleste af os får primært vores musik-fiks fra tjenester som Spotify, Youtube,…
Læs mere
Hvis du er på jagt efter et godt gammeldags loppemarked på Amager, så behøver du…
Læs mere
Århus Kræmmermarked er en stor begivenhed som hvert år modtager op mod 35000 gæs…
Læs mere
Retro-elektronik i form af gamle stereoanlæg, pladespillere osv. er for alvor bl…
Læs mere